Welke politicus heeft geheimen verklapt?

Welke politicus heeft geheimen verklapt?

Welke politicus heeft belangrijke geheimen van de regering aan journalisten verklapt? Dat is de vraag die iedereen in de politiek op dit moment bezighoudt. Er komt een groot onderzoek om erachter te komen wie heeft gelekt.

Stiekem

Je kent waarschijnlijk de Tweede Kamer, waar politici altijd met elkaar vergaderen. Een paar van die politici zitten ook in de commissie Stiekem. Een clubje waar ze allerlei geheime dingen van de regering te horen krijgen. De politici krijgen die geheimen te horen, omdat ze de regering moeten controleren. En dat kan niet, als je dingen niet weet.

Afgeluisterd

De politici mogen niet met anderen praten over de geheimen van de commissie Stiekem, maar dat waarschijnlijk wel gebeurd. Aan journalisten werd verklapt dat veel mensen in Nederland zijn afgeluisterd door de Nederlandse geheime dienst en dat die informatie aan de Amerikanen is gegeven.

Zenuwachtig

Het zou een enorm schandaal zijn als een belangrijke politicus heeft gelekt. In Den Haag zijn ze daarom behoorlijk zenuwachtig. De politicus die heeft gelekt, moet misschien voor de rechter komen en kan straf krijgen.

Fractievoorzitters Tweede Kamer