JINT Parijs

Veel doden bij heftige aanslagen in Parijs

In Parijs zijn op verschillende plekken aanslagen geweest. Daarbij zijn zeker 120 doden gevallen. Ongeveer 200 mensen raakten gewond.

Terroristen

Op zeker vijf plaatsen in de Franse hoofdstad vielen terroristen bezoekers van een concert en mensen op terrassen aan. De meeste doden vielen tijdens een concert van een rockband. Gewapende mannen schoten daar op het publiek. De politie bestormde rond middernacht het theater.

Voetbalstadion

In de buurt van het voetbalstadion Stade de France gingen drie bommen af. Ook daarbij vielen slachtoffers. De wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland werd wel uitgespeeld, omdat niet duidelijk was wat er aan de hand was.

Bij de aanslagen kwamen acht terroristen om het leven.

Geschokt

Minister-president Mark Rutte heeft laten weten dat hij geschokt is door de aanslagen in Parijs. Hij zei dat heel Nederland meeleeft.

De plekken van de aanslagen worden onderzocht.
Bij de Franse ambassade in Den Haag zijn bloemen neergelegd.
Met dit spandoek laten Parijzenaren zien dat ze zich niet klein laten krijgen door terroristen.

Vandaag blijven veel plekken, zoals scholen en zwembaden in Frankrijk dicht. Ook pretpark Disneyland Parijs gaat niet open uit respect voor de slachtoffers.

Wie

Zulke heftige aanslagen komen niet vaak voor. De Franse President Hollande heeft laten weten dat terreurorganisatie IS erachter zit. Hij doet er alles aan om te voorkomen dat zoiets niet nog een keer gebeurt.

Geschrokken

Ben je geschrokken van dit nieuws? Hier vind je allerlei tips over hoe je er mee kunt omgaan.

Reageer op het nieuws over de aanslagen in Parijs.

Deze stelling is gesloten