Engels voetbalsprookje komt steeds dichterbij

Voetbalfans in Engeland houden hun adem in: gaat het Leicester City lukken om kampioen te worden? Ongeveer een jaar geleden stond de club nog onderaan in de belangrijkste Engelse voetbalcompetitie. Nu staan ze boven grote clubs als Chelsea, Arsenal en Manchester United.

Het verhaal van Leicester wordt ook wel een voetbalsprookje genoemd. Het zou ongeveer hetzelfde zijn als Cambuur Leeuwarden volgend jaar kampioen wordt in Nederland.

Vardy

Hoofdrolspeler in dit voetbalsprookje is Jaimy Vardy van 29 jaar. Hij speelde vijf jaar geleden nog bij de amateurs voor een paar tientjes per week. Inmiddels is de speler van Leicester uitgegroeid tot spits van het Engelse elftal, scoort hij erop los en verdient hij miljoenen. Er wordt zelfs een Hollywood-film over hem gemaakt.

Jamie Vardy is nu een van de beste spitsen van Europa

Er zijn verschillende theorieën over het sensationele seizoen van de club, maar het verhaal over koning Richard III is misschien wel het mooiste. De oude koning werd door archeologen onder de parkeerplaats van Leicester City gevonden. Niet echt een chique plek voor een koning en daarom werd hij vorig jaar verplaatst. Sinds de koning op een nieuwe plek ligt is de club begonnen met winnen.

Nog één

Leicester heeft op dit moment een voorsprong van 7 punten op de nummer 2. De club heeft nog één overwinning nodig om kampioen te worden. Dat kan zondag al gebeuren. Dan speelt het wonderteam uit tegen Manchester United van trainer Louis van Gaal. Mocht het dan niet lukken, dan is er nog niets aan de hand. De ploeg speelt daarna nog twee wedstrijden.

Wedden

Aan het begin van het seizoen hebben een paar Leicester-fans voor de grap gewed dat hun ploeg kampioen zou worden. Dit was zo onwaarschijnlijk dat de inzet 5000 keer vermenigvuldigd wordt. Iemand die 25 euro heeft ingezet wint dan 125.000 euro. Kassa!