De 9 ontdekkingen van deze week

Elke week zetten we de leukste, gekste en interessantste ontdekkingen voor je op een rij. Deze week ontdekten we bijvoorbeeld dat je post naar de ruimte kunt sturen en dat je plant Gympie Gympie beter niet kunt aaien.

1. Volwassenen kijken ook wel eens af

De vrouw van presidentskandidaat Donald Trump heeft vals gespeeld bij een belangrijke toespraak. In haar speech zaten veel zinnen van Michelle Obama:

Vrouw van Trump kijkt af bij Michelle Obama

2. Er bestaat een snelheidsrace voor slakken

In Engeland strijden tientallen slakken ieder jaar tegen elkaar tijdens het WK voor snelle slakken. De winnaar krijgt een beker vol sla.

Kampioenschap voor 'snelle' slakken

3. Er zijn verkeersborden met Pokémon-jagers

Verkeersborden die waarschuwen voor Pokémonjagers zijn bijna net zo populair als het spel. Er hingen 40 borden in Nijmegen en die zijn allemaal gestolen.

4. Geld verdienen met Pokémon Go

Steeds meer bedrijven proberen geld te verdienen met Pokémon Go. In Japan zijn alle McDonald's sinds vrijdag Pokéstops en Gyms.

Geld verdienen met Pokémon Go

5, Verste postzegel ooit verstuurd

Ruimtevaartorganisatie heeft een postzegel naar Pluto gestuurd. Dat is 7,5 miljard kilometer van de aarde vandaan. Op Pluto zit natuurlijk niemand op de zegel te wachten, maar er is wel een wereldrecord mee gebroken.

6. De eerste tropische dag

Woensdag was de eerste tropische dag van het jaar. In heel Nederland werd het meer dan 30 graden.

In de hitte nog op school? Watergevecht!

7. Met de boot vanwege de regen

Maar er was ook slecht weer. In het Overijsselse Rijssen heeft het zo hard geregend dat treinreizigers met de boot van het perron moesten worden gehaald:

Met de boot van het perron gehaald

8. De pijnlijkste plant van Nederland

In Leiden staat sinds kort een heel gevaarlijke plant. Als je Gympie Gympie aanraakt doet het zo veel pijn, dat je waarschijnlijk moet overgeven.

Gympie Gympie is de pijnlijkste plant van het land

9. De engste camping is in China

Zou jij hier durven kamperen? In China sliepen tientallen mensen op een 1000 meter hoog wandelpad. Er stonden zo'n honderd gekleurde tentjes bij de superhoge klif.