Geen Champions League voor Ajax na grote nederlaag

Het gaat niet goed met Ajax. Zaterdag verloren de Amsterdammers nog van Willem II en gisteren lukten het ze niet om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Ajax verloor met 4-1 van het Russische Rostov.

In de eerste helft scoorde Rostov één keer, maar na rust ging het helemaal mis. De Russen scoorden drie keer in 20 minuten. De coach van Ajax was dan ook heel ontevreden.

Vanaf de eerste minuut hebben we een kansloze wedstrijd gespeeld. Ik had het gevoel dat we angstig waren. Het was zo onrustig.
Coach Peter Bosz

Ajax mag nog wel meedoen aan de Europa League. Dat is het tweede toernooi voor clubs in Europa.

Cillessen

De wedstrijd tegen Rostov was waarschijnlijk de laatste van Jasper Cillessen in het doel van Ajax. Hij vloog na de wedstrijd naar Barcelona. De kans is groot dat hij voor die topclub gaat spelen.

Jasper Cillessen bedankt de fans na het duel met Rostov.