De 9 ontdekkingen van deze week

Elke week zetten we de leukste, gekste en interessantste ontdekkingen voor je op een rij. Deze week ontdekten welke actrice het meest verdient en dat je ook kan schaken met tractoren.

1. Je kunt in een botsauto naar school!

Silvan van 11 gaat niet op de fiets naar school, maar met een botsauto. Samen met zijn vader bouwde hij een scootmobiel om tot de opvallende kermisattractie.

Silvan (11) gaat met botsauto naar school

2. Astronomen ontdekken 'bewoonbare' planeet

Onderzoekers hebben wel een planeet ontdekt die een beetje lijkt op die van ons. De temperatuur is goed en er is mogelijk stromend water. Helaas is het wel meer dan 10.000 jaar vliegen. Zo ziet de planeet er mogelijk uit:

3. Pinguïn Nils hoort bij het Schotse leger

Het leger van Schotland heeft een bijzondere mascotte: pinguïn Nils. Het leger gaat regelmatig op bezoek in de dierentuin van de pinguïn.

Opmerkelijk: Schotse pinguïn begroet leger uit Noorwegen

4. Jullie kopen veel schoolspullen bij de Action

Een nieuw schooljaar betekent voor veel kinderen ook nieuwe schoolspullen. Veel kinderen kopen die bij de Action, maar ook de Hema is populair.

Het grote Jeugdjournaal schoolspullen-onderzoek

5. Jennifer Lawrence verdient het meest

Van alle actrices heeft Jennifer Lawrence het afgelopen jaar het meeste geld verdiend. De ster van The Hunger Games kreeg zo'n 40 miljoen voor haar films.

6. Je kunt ook schaken met tractoren

In Spanje is misschien wel het grootste schaakspel ooit gespeeld. Het bord is een gigantische akker en de 32 schaakstukken zijn vervangen door tractoren.

Een potje schaken met 32 tractoren

7. De hoogste schommel van Europa is open

In Amsterdam kun je vanaf nu op 100 meter hoogte schommelen. De schommel staat aan de rand van een toren, zodat je net over de rand schommelt.

De hoogste schommel van Europa staat in Amsterdam

8. 18.000 dieren op de weegschaal

Een flinke klus voor de verzorgers van de dierentuin in Londen. Alle 18.000 dieren werden deze week gewogen en gemeten.

18.000 dieren één voor één wegen en meten

9. Zomer 2016 in top 10 warmste ooit

Het leek lang niet echt een mooie zomer, maar dankzij deze warme week komt de zomer van 2016 in het lijstje van de warmste tien ooit.

Tropenrooster in één van de warmste zomers ooit