De 9 ontdekkingen van deze week

Elke week zetten we de leukste, gekste en interessantste ontdekkingen voor je op een rij. Deze week ontdekten we bijvoorbeeld dat Ronnie Flex en Lil Kleine een hit hebben in het Duits. En dat je best een kalfje als huisdier kan hebben.

1. Nick en Alexander hebben een kalfje als huisdier

Ze hadden al paarden, honden en katten. Maar sinds kort hebben tweelingbroers Nick en Alexander (10) uit het Drentse Tyrnaarlo ook een kalfje als huisdier.

Nick en Alexander hebben een kalfje als huisdier

2. Harry Potter-huis te koop

Het huis waar Harry Potter in de film met zijn oom en tante woonde, staat te koop. Het huis staat in Engeland en is vooral bekend van de bezemkast onder de trap, waar het filmpersonage sliep.

Harry Potter-huis te koop

3. Atbin (10) bouwt kunstwerken met 3D-pen

De één tekent met potloden, de ander kiest voor viltstiften. Atbin van 10 pakt het heel anders aan: hij tekent met een 3D-pen. En daar is hij heel goed in.

Atbin (10) bouwt kunstwerken met 3D-pen

4. Videoscheidsrechter lijkt een succes

Voor het eerst zjin tijdens een voetbalwedstrijd videoscheidsrechters ingezet.

JINT Videoscheidsrechter

5. Langste tiener ter wereld woont in de Verenigde Staten

Broc van 19 uit de Verenigde Staten is de langste tiener ter wereld. Hij is 2,34 meter lang.

JINT Lang

6. Gemeente Almere zit op Snapchat

De gemeente Almere is vanaf nu op Snapchat te vinden. Politici in de stad willen met de app jonge mensen uitleggen wat ze allemaal doen.

Gemeente Almere zit op Snapchat

7. Ronnie Flex en Lil Kleine scoren hit in het Duits

De Nederlandse rappers Ronnie Flex en Lil Kleine hebben in Duitsland een dikke hit gescoord met hun nummer Stoff und Schnaps. Het is de Duitse versie van het populaire nummer Drank en Drugs.

Stoff und Schnaps

8. Gamer gaat spelen voor Ajax

Voetbalclub Ajax heeft er een nieuwe speler bij. Hij is alleen geen voetballer, maar een gamer. Koen Weijland is supergoed in de voetbalgame FIFA.

Gamer gaat spelen voor Ajax

9. Grappige onderzoeken hebben prijs gewonnen

Wetenschappers die onderzoek deden naar grappige onderwerpen, hebben allemaal een Ig Nobelprijs gewonnen, de prijs voor grappige wetenschap.

Grappige onderzoeken hebben prijs gewonnen