Cristiano Ronaldo in de problemen

Het lijkt erop dat Ronaldo vals heeft gespeeld. Niet op het voetbalveld, maar met geld. De voetballer liet geld overmaken naar geheime bankrekeningen en betaalde daardoor miljoenen te weinig aan de belastingdienst.

Belasting

Wie geld verdient moet een deel daarvan aan de regering betalen. Daar worden bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen en wegen van betaald. Ronaldo betaalde wel belasting, maar niet genoeg. Volgens journalisten uit verschillende landen betaalde hij 35 miljoen euro te weinig.

Messi

Ronaldo is niet de enige voetballer die vals speelt met geld. In juli kreeg Lionel Messi in Spanje een gevangenisstraf van 21 maanden. Ook hij betaalde miljoenen te weinig. Tegen voetballer Neymar loopt ook een rechtszaak. Hij kan 2 jaar gevangenisstraf krijgen.

De kans dat de spelers ook écht de cel in moeten is klein. In Spanje moet je pas naar de gevangenis als je meer dan 2 jaar krijgt.

Nike

Ronaldo verdiende de miljoenen door reclame te maken voor merken als Nike en Kentucky Fried Chicken. De voetballer zegt zelf dat hij niets verkeerd heeft gedaan.