Wie worden de sporters van het jaar?

Wie worden de sporters van het jaar?

Welke sporters hebben het afgelopen jaar de beste prestaties neergezet? Oftewel, wie zijn de sportman en vrouw van het jaar? De lijst met genomineerden is bekend.

Op 21 december wordt tijdens een gala bekendgemaakt wie de prijzen winnen:

Genomineerden Sportvrouw van het Jaar 2016

Turnster Sanne Wevers maakt kans op de prijs. Ze is de eerste Nederlandse vrouw met een gouden turn-medaille op een individueel onderdeel.

Ook een kanshebber: Sharon van Rouwendaal. De zwemster won goud op de Olympische Spelen.

Misschien wint baanwielrenster Elis Ligtlee de prijs wel. Met een enorme eindsprint wist ze een gouden medaille te winnen in Rio.

Wielrenster Anna van der Breggen maakt ook kans. Op de Spelen won ze zowel een gouden medaille als een bronzen.

Tot slot atlete Dafne Schippers, die door een liesblessure niet presteerde waar ze op hoopte op de Olympische Spelen. Ze werd vijfde op de 100 meter en won zilver op de 200 meter. Maar de atlete heeft ook goud gewonnen, op het Europees Kampioenschap!

Genomineerden Sportman van jet Jaar 2016

Een van de genomineerde sportmannen is schaatser Sven Kramer, die in 2007 ook al de prijs heeft gewonnen. Hij is wereldkampioen op de 5000 meter en 10.000 meter en wereldkampioen allround.

Ook genomineerd: wielrenner Tom Dumoulin. Hij is vooral bekend van zijn prestaties op de Tour de France en de Giro d'Italia. Op de Olympische Spelen haalde hij zelfs een zilveren medaille.

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is ook genomineerd. Op de Olympische Spelen haalde hij dit keer goud, net als vier jaar geleden.

Wie ook misschien in de prijzen valt is zwemmer Ferry Weertman. Hij won een gouden medaille op het onderdeel openwater.

Formule 1-coureur Max Verstappen is de laatste genomineerde. Als eerste Nederlander heeft hij een grand prix gewonnen en hij is ook de jongste winnaar ooit.