JINTVoetbal

Voetbalclub stuurt kinderen weg die te weinig loten verkopen

Vier jeugdvoetballers van de Brabantse club VV Bladella zijn weggestuurd. De jongens hadden te weinig loten verkocht voor de loterij van de club.

De 10-jarige Kyan haalde 15 euro te weinig op. Zijn moeder wilde daar, net als de ouders van drie andere kinderen, niet voor betalen. En dus trok de vereniging het lidmaatschap van de vier spelers in.

Nieuwe regels

Het bestuur van de voetbalvereniging vindt het erg vervelend voor de jongens. Maar zegt ook dat er sinds een jaar nieuwe regels zijn.

De contributie is verlaagd, maar in ruil daarvoor moet iedereen iets extra's doen voor de club. Kinderen moeten voor 25 euro aan lootjes verkopen. Wie zich niet aan die regels houdt, kan dus worden weggestuurd.

KNVB

Voetbalbond KNVB laat op Twitter weten het een onbegrijpelijk besluit vinden van VV Bladella. Volgens de bond is het voetbalplezier van kinderen is het allerbelangrijkste en moet VV Bladella de regels terugdraaien. De club heeft laten weten dat de regels niet worden aangepast.

KNVB

@KNVB

Onbegrijpelijk besluit VV Bladella: voetbalplezier kinderen is het allerbelangrijkste. Hebben dringend verzocht maatregel terug te draaien.

15 februari 201716:57

Loten verkopen voor je sportclub is een vervelend klusje.

15.873 stemmen

Deze stelling is gesloten

68% 10.831 stemmen

31% 5.042 stemmen