Chimpansee gered door Nederlandse dierenverzorgers

Chimpansee gered door Nederlandse dierenverzorgers

De chimpansee Marria is gered door Nederlandse dierenverzorgers van Stichting AAP. Marria woonde dertien jaar lang bij een familie in Portugal, waar ze soms in de garage werd opgesloten.

Jungle

Volgens de baasjes vonden ze Marria in een jungle in Afrika. Ze was helemaal alleen; haar moeder was dood. Omdat ze de chimpansee wilde redden hebben ze haar mee naar huis genomen. Maar volgens deskundigen zijn sommige dieren, zoals een chimpansee, niet geschikt als huisdier.

Pyjama en bestek

Marria moest leven als een mens. “Ze sliep in pyjama in bed bij de dochter, at aan tafel met mes en vork, moest soep eten met een lepel. Ze bladerde zelfs door tijdschriften", vertelt David van Gennep van Stichting AAP. Maar Maria wilde niet altijd luisteren en af en toe beet ze ook. Daarom moest ze af en toe in de garage slapen, tot ze weer rustig werd.

Almere

Marria woont nu in een dierenverblijf van Stichting AAP, waar ze de komende maanden went aan haar nieuwe huis. De dierenverzorgers hebben expres wat spullen uit Portugal voor haar meegenomen. "We hebben dekentjes meegenomen, zodat ze de geur herkent, ze krijgt tijdschriften, waar ze ook echt in bladert", zegt Van Gennep.

Het is de bedoeling dat Marria uiteindelijk met andere chimpansees gaat leven, en weer leert hoe het is om een echte chimpansee te zijn.

Welk dier is ongeschikt als huisdier?

Deze stelling is gesloten