Bana (8) is een van de meest invloedrijke mensen op internet

Bana (8) is een van de meest invloedrijke mensen op internet

Time Magazine, een Amerikaans tijdschrift, heeft een lijst uitgebracht met daarop de 25 invloedrijkste personen op het internet. Op die lijst staat het Syrische meisje Bana Alabed van acht uit Aleppo.

Oorlog

Het meisje stuurde vorig jaar tweets de wereld in, terwijl ze midden in een oorlog zat. In die tweets vertelde ze over de gebeurtenissen in Aleppo en riep ze de wereld op om de burgers van de Syrische stad te steunen.

Haar berichten werden door honderdduizenden mensen over de hele wereld gezien. Time maakt de lijst elk jaar op basis van mensen die invloed hebben op social media en die daardoor vaak in het nieuws komen.

Kipnuggets

Op de lijst staat ook de 16-jarige Carter. Hij is niet bekend, maar zijn ene tweet wel. Hij vroeg een restaurant hoeveel retweets hij moest krijgen om daar altijd gratis kipnuggets te kunnen eten. Het bedrijf zei: 18 miljoen.

Carter ging die uitdaging aan, maar haalde het niet. Zijn tweet kreeg 3,6 miljoen retweets en dat was wel een nieuw record. En dus gaf het restaurant hem zijn nuggets.

Carter Wilkerson

@carterjwm

HELP ME PLEASE. A MAN NEEDS HIS NUGGS https://t.co/4SrfHmEMo3

Afbeelding bij tweet

6 april 201704:38