Nieuwswekker: PSV nog geen kampioen + Koningsspelen

Goedemorgen! Vandaag doen ongeveer een miljoen kinderen mee aan de Koningsspelen. Gelukkig is het prima weer om te sporten. Het wordt zo'n 12 graden en er valt nauwelijks regen.

Dit heb je misschien gemist:

- Het is zo goed als zeker dat PSV kampioen wordt. Het team uit Eindhoven versloeg Heerenveen met 8-0! Het is de grootste uitzege in de geschiedenis van PSV.

Toch heeft die club de titel nog niet helemaal te pakken, want er moeten nog een paar wedstrijden gespeeld worden. Mogelijk is PSV bij de volgende wedstrijd wel zeker kampioen van de eredivisie.

- Verdrietig nieuws over Sinterklaasjournaal-presentatrice Dieuwertje Blok. Ze komt een tijdje niet op tv, omdat ze de ziekte kanker heeft. Hiervoor wordt ze binnenkort geopereerd. Als ze wil, kan ze daarna gewoon weer aan het werk bij het Sinterklaasjournaal.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Voor een paar duizend mensen is het een feestelijk dag, maar dat weten ze nog niet. Ze krijgen een koninklijk lintje. Dat is een soort medaille voor mensen die iets goeds hebben gedaan voor een ander. En zo'n lintje wordt vaak als verrassing uitgereikt. Ook op sommige scholen worden mensen in het zonnetje gezet.

- Vandaag doen de meeste scholen mee aan de Koningsspelen. Er komen ongeveer een miljoen kinderen in actie. De koning en koningin gaan ook langs bij een school. Dit keer in Hoofddorp.

Benieuwd hoe de Koningsspelen ooit zijn begonnen? Hier hoor je het antwoord:

Hoe zijn de Koningsspelen ontstaan?

Wat vind jij het leukst aan de Koningsspelen?

Deze stelling is gesloten

Laat ons weten wat je denkt!

- Veel schapenhouders zijn opgelucht: eindelijk is er een vaccin tegen het blauwtongvirus. Sinds de ziekte vorig jaar werd ontdekt, zijn op honderden locaties in Nederland schapen en koeien besmet en doodgegaan.

Ook Marieke had ermee te maken. Zij verloor haar lievelingsschaap. We maakten er eerder deze video over:

Marieke verloor haar lievelingsschaap aan het blauwtongvirus

En dan nog even dit...

Deze voetballers komen niet met kinderen het veld op, maar met honden!

Voetbalhonden