Interview vanuit de ruimte

Interview vanuit de ruimte

Voel je je een beetje thuis in het ruimtestation? Hoe ruikt het er? Allemaal vragen die werden gesteld aan André Kuipers. De Nederlandse astronaut gaf vandaag een interview vanuit de ruimte.

Wonen

Het ruimtestation waar André Kuipers bijna een half jaar woont ligt 400 kilometer hoog. Dankzij een speciale internetverbinding kon er vandaag gewoon met André worden gesproken. Hij vertelde dat hij zich al helemaal thuis voelt. "Ik zou hier best lang kunnen wonen, en dat ga ik ook doen."

Schoonmaken

Vertel vertelde de astronaut dat het in het ruimtestation naar schoonmaakmiddelen ruikt. Niet zo gek, want ze moeten er ontzettend veel schoonmaken. Als hij niet werkt of schoonmaakt kijkt André veel naar buiten. Hij ziet er mooie wolken en oceanen, maar ook bosbranden en de plekken in het regenwoud die door mensen zijn gekapt.

Hoofd scheren

Om op de hoogte te blijven van de avonturen van de Nederlandse astronaut te blijven hoef je niet de hele dag het nieuws te volgen. Via Twitter stuurt André Kuipers bijna iedere dag foto's vanuit de ruimte en vertelt hij wat hij gezien en gedaan heeft. Bijvoorbeeld van hoe hij zijn hoofd scheert in de ruimte en hoe een grote oceaan eruit ziet vanuit het ISS.