Zoektocht naar 200 ontvoerde meisjes

Zoektocht naar 200 ontvoerde meisjes

"We hebben geen idee waar ze zijn." Dat zegt de president van het Afrikaanse land Nigeria. Daar werden drie weken geleden meer dan 200 meisjes ontvoerd.

Slapen

De meisjes zijn 17 en 18 jaar en werden ontvoerd toen ze op school waren. Ze lagen te slapen toen gewapende mannen het terrein opkwamen en de meisjes meenamen in vrachtwagens.

Streng

Een leider van een groep gewelddadige strijders zegt dat hij achter de ontvoering zit. De groep wil de baas worden in het gebied en van Nigeria een streng islamitische land maken. Het zou voor meisjes dan verboden worden om naar school te gaan.

Ontsnapping

Net nadat de groep meisjes was meegenomen, kon een aantal van hen ontsnappen. Ze sprongen van een vrachtwagen en zijn naar huis gerend. Het is niet bekend waar de andere meisjes zijn. Waarschijnlijk zijn ze naar een ander land gebracht en moeten ze trouwen met mannen van de terreurgroep.

Bevrijden

Het nieuws van de ontvoering heeft veel mensen in Nigeria geschokt. Demonstranten zeggen dat het leger en de politie veel meer moeten doen om de meisjes te bevrijden. De regering lijkt daar nu naar te luisteren. Sinds afgelopen weekend zoeken nog meer agenten naar de meisjes.