Nieuwe film over dino's in de bioscoop

Nieuwe film over dino's in de bioscoop

Ze zijn al tientallen miljoenen jaren geleden uitgestorven, maar nog steeds ontzettend populair: dinosaurussen. In de bioscoopfilm Jurassic World komen de prehistorische dieren weer tot leven.

Dino's maken

In de film is het wetenschappers gelukt om echte levende dino's te maken. Die lopen rond in een pretpark, waar mensen naar ze kunnen kijken. Verslaggever Nick praat vandaag met dinokenner Anne Schulp van natuurmuseum Naturalis over Jurassic World.

Volgens Anne klopt er niet veel van de dino's in de film. Zo zijn de dieren in de film veel groter en gedragen ze zich anders dan vroeger. Volgens de deskundige zijn ze dus niet helemaal echt, maar hij vindt ze wel behoorlijk spectaculair.

130 miljoen

Jurassic World draait vanaf vandaag in de bios en moet een van de grootste films van het jaar worden. Het heeft 130 miljoen euro gekost om de film te maken, maar de filmmakers denken dat ze dat na het eerste weekend al hebben terugverdiend. 22 jaar geleden werd de eerste succesvolle Jurassic Park-film gemaakt en dit is alweer nummer vier.

Ben jij benieuwd naar de dinofilm Jurassic World?

Deze stelling is gesloten