Jesse en Timo 'droppen' ei vanaf 300 (!) meter hoog

Jesse en Timo uit Coevorden hebben een rauw ei van 300 meter hoogte naar beneden laten vallen én het ei heel gelaten. Een knappe prestatie: ze wonnen er een ruimtevaartwedstrijd mee.

De jongens zitten op een school waar veel aandacht is voor techniek. Daar bedachten ze dat ze een ei wilden laten vallen. Om het ei te beschermen maakten ze een omhulsel van papier-maché. Maandenlang werkten ze aan hun uitvinding en dat was niet altijd makkelijk:

Soms zakte de moed je in de schoenen als het niet lukte. Die periode hebben we ook gehad. Maar er is uiteindelijk een heel mooi resultaat uitgekomen.
Jesse en Timo

Hun docent Joost Engel vindt het "heel knap" van zijn 5-havoleerlingen. Ze versloegen negen andere teams uit het hele land.

Oeps

Voor de regionale omroep RTV Drenthe wilden ze hun uitvinding laten zien. Alleen... zoals je kan zien in de video hieronder gaat dat niet helemaal volgens plan:

Jongens 'droppen' ei vanaf 300 (!) meter hoog

Gisteren zag je in het Jeugdjournaal kinderen van de G.J. van den Brinkschool in Wageningen. Zij doen al 23 jaar met Pasen de 'egg-drop-challenge', oftewel de opdracht om een ei te laten vallen zonder dat die kapot gaat.

Hier zie je hoe groep 8 het dit jaar probeert:

Deze school doet de 'Egg-drop challenge'