Nieuwswekker: Feyenoord en Aladdin winnen

Goedemorgen! Lekker geslapen? Hopelijk ben je aan het genieten van de vakantie. In dit artikel hebben we het nieuws weer voor je klaargezet.

Het weer

Het wordt minder zonnig dan de afgelopen dagen, maar af en toe schijnt de zon wel vandaag. Het blijft wel droog en er is aardig wat wind.

Het weer van vrijdag 29 oktober

Dit heb je misschien gemist:

- Feyenoord is een stap dichter bij de finale van de Conference League. Gisteren speelden ze tegen de Franse club Olympique Marseille en wonnen met 3-2. Na 20 minuten stond Feyenoord 2-0 voor, maar niet veel later werd het gelijkspel. Maar meteen na de rust scoorde Cyriel Dessers. De trainer van Feyenoord vond het een spectaculaire wedstrijd. Hij zegt dat "de sfeer in het stadion het helemaal geweldig maakte. Er waren heel veel kansen, constant plotwendingen en goed en mooi voetbal." De clubs spelen op 5 mei nog een keer tegen elkaar. Wie in totaal de meeste doelpunten heeft gemaakt, gaat naar de finale.

- Gisteravond zijn de Musical Awards uitgereikt. Dat zijn prijzen voor de beste musicals van Nederland. De grote winnaar was Aladdin. Die musical werd op zeven onderdelen de beste.

Aladdin - Vriend als ik | Musical Awards, the Kick-off

Dit is vandaag in het nieuws:

- S10 vertrekt naar Turijn in Italië voor het Eurovisiesongfestival. Zij doet namens Nederland mee met het nummer De Diepte. Dat schreef zij speciaal voor het Songfestival. Op 10 mei treedt S10 op in de eerste halve finale. Als de zangeres genoeg punten haalt, staat ze vier dagen later in de grote finale.

Toen S10 het nummer presenteerde maakten we er deze video over:

Met dit nummer doet Nederland mee aan het Songfestival

- Bewoners van de ingestorte flat in Bilthoven kunnen de komende weken nog niet naar huis. Een deel van het gebouw stortte vorige week in door een gasexplosie. Er is geen water, stroom en gas meer en het is ook nog niet zeker of een deel van het gebouw ooit nog veilig genoeg gemaakt kan worden. Deskundigen gaan bekijken of het hele gebouw moet worden gesloopt.

Kinderen in de buurt schrokken erg van de explosie. Vorige week maakten we er deze video over:

Deel van flat in Bilthoven ingestort na explosies

En dan nog even dit:

In Colombia vliegen enorme wolken schuim door de straten. Het schuim komt vanuit een rivier die door de stad stroomt. Het ziet er misschien grappig uit, maar het schuim zorgt voor problemen. Hier zie je waarom:

Enorme wolken schuim vliegen door straten van Colombia