Nieuwswekker: 160 miljoen euro voor Pakistan + Tomaten gooien

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws weer voor je klaargezet. We beginnen zoals altijd met...

Het weer

Heel vroeg in de ochtend kan het nog regenen, maar daarna wordt het overal droog en zonnig. Het wordt tussen de 22 en 26 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- De Verenigde Naties, een organisatie van landen over de hele wereld, wil 160 miljoen euro ophalen voor Pakistan. Het land heeft enorme schade door overstromingen. Het geld wordt gebruikt voor onderdak voor mensen die hun huis zijn verloren, voedselpakketten en medische zorg. De VN hoopt met dit hulppakket zo'n vijf miljoen mensen te kunnen helpen.

Gister maakten we deze video over de grote problemen in Pakistan:

Enorme schade door overstromingen in Pakistan

- De belangrijkste voetbalprijzen van Nederland zijn gisteravond uitgereikt. Ajax-verdediger Jurriën Timber werd verkozen tot Talent van het Jaar én Speler van het Jaar. Vorig jaar ging die laatste prijs ook naar een speler van Ajax, Dušan Tadić. Bij de vrouwen werd Fenna Kalma van FC Twente Speler van het Jaar.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Veel sportclubs zijn weer begonnen met trainen en wedstrijden. Natuurlijk is het leuk als je ouders langs de lijn staan, maar soms zijn ouders wel érg fanatiek. Bij hockeyclub MHC Lelystad hebben ze iets bedacht waardoor het niet uit de hand loopt. Vanavond zie je er meer over.

Over dit onderwerp hebben we ook een stelling.

Ouders moeten hun mond houden tijdens een wedstrijd.

11.449 stemmen

Deze stelling is gesloten

69% 7.982 stemmen

30% 3.467 stemmen

- Dit is de laatste dag dat Nederlandse voetbalclubs nieuwe spelers kunnen kopen. Buitenlandse clubs mogen nog tot en met morgen spelers kopen en verkopen. De duurste Nederlandse transfer is waarschijnlijk al bekend: speler Antony van Ajax gaat naar Manchester United voor 95 miljoen euro.

'Ajax verkoopt voetballer voor 100 miljoen euro'

- In de Spaanse stad Buñol vieren ze vandaag 'La Tomatina'. Bij dat feest gooien mensen duizenden kilo's tomaten naar elkaar. Ieder jaar komen er veel toeristen op af. Zo zag het er vorig jaar uit:

Tomatengevecht tijdens La Tomatina

En dan nog even dit:

Pinguïn Lucas had veel pijn aan zijn pootjes. Gelukkig bedachten zijn verzorgers een oplossing: speciale pinguïnschoenen!

Pinguïn krijgt schoentjes om hem te helpen lopen