Bioscoopfilm over konijnen fokken (om ze op te kunnen eten)

Hoe kun je het beste een konijn verzorgen? Wat geef je hem te eten en in wat voor hok moet het dier leven? De regering heeft een film gemaakt waarin het allemaal wordt uitgelegd.

De filmmakers hopen dat meer mensen een konijn nemen. De reden hiervoor is wel een beetje naar. De bedoeling is namelijk om de konijnen op te eten.

Honger

In november 1944 hebben veel mensen in Nederland honger. Er is weinig voedsel. De treinen die groenten, meel en brandstof naar de steden zouden brengen, rijden niet meer. Het is dus handig als mensen zelf voor hun eten zorgen. Zoals vlees van een konijn.

Tips

Niet iedereen weet in die tijd hoe je een konijn moet verzorgen. Daarom maakt de regering een film met tips. "Op een rek kun je gras drogen samen met onkruid", vertelt een man in de film. Dat kan je konijn dan eten. Ook zegt hij waar je meer folders met informatie kunt krijgen.

De film zie je hieronder:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Naar overzicht