Voetbalteams spelen eindelijk weer wedstrijden

De voetbalcompetitie begint in sommige steden weer. Dat betekent dat voetbalclubs voor het eerst sinds maanden weer wedstrijden tegen elkaar gaan spelen. In december 1944 staan teams uit Eindhoven en Tilburg weer op het veld.

PSV

In september en oktober werden deze steden bevrijd. Tijdens de bevrijding was het te onrustig in de steden om te voetballen. Het was niet veilig en mensen hadden wel wat anders aan hun hoofd. Maar nu beginnen sommige clubs weer met de eerste wedstrijden. PSV en Willem II zijn twee van de clubs die weer kunnen spelen.

Er wordt voorlopig alleen gevoetbald in bevrijde delen van het land. Steden in het noorden van Nederland zijn nog bezet door de Duitsers. Daar is het te onveilig om voetbalwedstrijden te houden. En er is een groot tekort aan spullen, zoals kleding en ballen.

De soldaten die in Nederland zijn voor de bevrijding houden ook wel van een potje voetbal. Er zijn speciale teams gemaakt met Britse bevrijders. Zij spelen vriendschappelijke wedstrijden tegen de Nederlandse teams. Alleen als ze niet hoeven te vechten natuurlijk.

Naar overzicht