Mensen eten bloembollen, maar pas op voor gevaarlijke bollen!

Er is niet veel te eten in december 1944. Veel mensen kunnen niet zomaar kopen wat ze willen. Voedsel is op de bon, of komt uit grote centrale keukens.

Mensen gaan daarom op zoek naar andere manieren om aan meer eten te komen. En ze verzinnen nieuwe recepten. Bloembollen zijn er genoeg. En steeds meer mensen eten ze.

De bloembollen worden gekookt, gestoomd, gebakken. Of er wordt soep of stamppot van gemaakt. Sommige mensen maken er zelfs meel van, om brood mee te bakken. Of een soort pannenkoeken.

Rita uit Wassenaar is 14 en ze heeft tulpenbollen gegeten. Ze vond het niet echt lekker.

“Bah! Maar we moeten het wel eten, we hebben niets anders. ”

Rita (14) uit Wassenaar

De Voedingsraad waarschuwt dat je niet zomaar alle bloembollen kunt eten. Bollen van narcissen of gladiolen bijvoorbeeld, die kunnen giftig zijn. Mensen moeten dus goed opletten wat ze eten.

Naar overzicht