Steeds meer mensen eten tulpenbollen

Er is veel honger in Nederland. Daarom eten steeds meer mensen tulpenbollen. Dat heeft te maken met een groot voedseltekort in Nederland in de winter van 1945. Begin februari 1945 worden tulpenbollen ook bij centrale keukens gebruikt. Bijvoorbeeld om stamppot van te maken.

Aardappelen

Doordat het al jaren oorlog is geweest in Nederland, is er een tekort aan aardappelen en groenten. Maar mensen moeten toch eten. Daarom zijn ze op zoek naar andere dingen die eetbaar zijn, zoals bloembollen.

De Voedingsraad adviseert om goed op te letten. Niet elke bloembol kun je eten. Sommigen zijn giftig. Als je narcissenbollen eet, kun je ziek worden.

Bekijk ook

Mensen kunnen niet altijd tulpenbollen blijven eten, zegt de Voedingsraad. Als het lente wordt, komen er bloemen uit de bollen en zijn ze niet meer eetbaar.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Naar overzicht