Geld inzamelen op de radio voor oorlogsgebieden

Een radiozender is begonnen met geld inzamelen voor mensen die in oorlogsgebied zitten. Elke woensdagavond kunnen luisteraars van Radio Herrijzend Nederland muziek aanvragen, voor geld.

Het programma heet 'U kiest, wij spelen, tot hulp van velen!' Dat betekent dat ze hulp kunnen bieden met het geld dat is ingezameld op de radio. Een plaatje aanvragen kost minimaal één gulden. Dat is ongeveer 45 eurocent. Niet veel, maar alle beetjes helpen.

Het ingezamelde geld is hard nodig om hulp te bieden aan mensen die wonen in plekken in Nederland waar de Duitsers nog de baas zijn. Door de jarenlange oorlog zijn sommige mensen alles kwijt. Een hulpverlener zei dat sommige gezinnen wonen in kippenhokken met stro, omdat ze geen huis meer hebben.

Hulpacties

Er zijn meer acties aan de gang. In bevrijde gebieden gaat het Rode Kruis langs de deuren om geld en spullen in te zamelen.

Dit gebruiken ze om overlevingspakketten te maken, met voedsel en kleding. Zodra een gebied is bevrijd, willen ze die pakketten uitdelen aan mensen die het nodig hebben.

Naar overzicht