Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lange rijen voor gratis hamburgers in Nijmegen

Een lichtpuntje voor soldaten uit Canada die in Nederland zijn in 1945. Tussen het vechten door is er in Nijmegen een verrassing voor ze: gratis hamburgers!

Hamburgers zijn in 1945 nog niet echt bekend in ons land. Het is iets typisch Noord-Amerikaans. Voor de Canadese soldaten is het dus erg bijzonder om de burgers te eten. Het doet ze denken aan thuis.

Rijen

De burgers worden gratis uitgedeeld door het leger. Daarom staan er lange rijen voor de ingang. Binnen zijn niet alleen burgers, maar ook andere lekkernijen, zoals donuts.

Een filmploeg van het Canadese leger maakt een reportage over de hamburgers. Zo bijzonder is het. Je kunt de video hierboven bekijken.

“Het is lang geleden dat ze warme hamburgers hebben gegeten. ”

Filmpje van het Canadese leger

Nijmegen is voor de soldaten een goede plek om even te rusten en bij te komen. In de buurt wordt veel gevochten, maar Nijmegen is al een aantal maanden bevrijd. Daarom lopen er veel mensen uit de legers van de bevrijders door de stad.

Vlak over de grens, in Duitsland, is het onrustig. En ook in het noorden van Nederland zijn de Duitsers nog de baas. De soldaten hopen snel meer plekken te kunnen bevrijden.

Naar overzicht