Stop verspreiding van ziektes: reisverbod West-Nederland

Nederland is bevrijd, maar in het westen van het land mogen de inwoners het gebied niet uit. Veel mensen zijn er ziek. En om te zorgen dat ziektes zich niet verder verspreiden, is het westen van Nederland op slot. Niemand mag het gebied nog in of uit.

Rioolwater

Er zijn verschillende ziektes die rondgaan, zoals tuberculose, dysenterie en tyfus. Vooral in de grote steden is de kans groot dat mensen worden besmet. Dat komt omdat het er erg vies is.

Zo loopt het riool in Amsterdam telkens over als het heeft geregend. Dat zorgt ervoor dat straten overstromen. Veel kinderen vinden het leuk om daarin te spelen, maar dat is hartstikke gevaarlijk. Via het vieze rioolwater verspreiden ziektes zich snel.

“Jaag de kinderen weg! Waarschuw ze voor dit gevaar en verbied ze te spelen in rioolwater. ”

Bericht uit de krant

Door de oorlog is er niet genoeg zeep en schoon water. Mensen kunnen zichzelf niet goed verzorgen en ook dat zorgt ervoor dat ziektes zich snel verspreiden. In de ziekenhuizen zijn er niet genoeg artsen en verpleegkundigen om alle zieke mensen te kunnen helpen. Het is dus niet makkelijk om de ziektes te stoppen.

Reisverbod

Toch denken deskundigen dat het reisverbod voor West-Nederland niet heel lang gaat duren. De inwoners moeten nog even volhouden, voordat ze weer vrij mogen reizen. De maatregelen zijn nodig om te zorgen dat mensen niet overal in Nederland ziek worden.

Naar overzicht