Bevrijders eindelijk in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam

Het is eindelijk ook feest in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. De Canadezen en Britten hebben de grote steden bereikt. Alle grote steden in Nederland zijn nu officieel bevrijd. Op straat wordt gefeest en de bevrijders worden toegejuicht.

Bevrijd of niet?

Het Duitse leger had zich op 4 mei overgegeven, maar dat betekende niet dat het overal in Nederland meteen veilig was. De bevrijders waren in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam nog nergens te zien. En overal in de stad zaten nog Duitse soldaten.

De inwoners uit de grote steden zaten dagen in spanning. Waren ze nou vrij of niet? Op 8 mei 1945 werd het duidelijk toen de bevrijders eindelijk de steden kwamen binnen rijden.

Rotterdam

Net als in Amsterdam en Den Haag werd er in Rotterdam groot feest gevierd. De Rotterdammers waren heel blij om de bevrijders te zien. Veel kinderen klommen op de tanks en reden een stukje mee. Ondertussen werden ze door duizenden mensen toegejuicht. Hieronder zie je beelden van de bevrijding van Rotterdam.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Naar overzicht