Donald Duck heeft een nachtmerrie over de nazi's

Vijf jaar oorlog betekent ook vijf jaar geen Hollywoodfilms. Films uit Amerika waren verboden tijdens de oorlog. In de bioscoop zag je alleen films die goed waren gekeurd door de Duitse nazi's.

De Amerikaanse bevrijders hebben een heleboel films meegenomen die kunnen worden afgespeeld in de bioscoop. In een speciaal boekje wordt beschreven welke films er te zien zijn en wat de laatste roddels zijn over de Hollywoodsterren.

Films tijdens de oorlog

Da nazi's maken tijdens de oorlog heel veel films. In de films laten ze alleen de positieve dingen zien van het 'Grote Duitse Rijk'.

Deze films draaien tijdens de oorlog in de Nederlandse bioscopen. Zo hopen de nazi's de idee├źn van Adolf Hitler aan zoveel mogelijk mensen te laten zien.

De films die de Amerikanen mee hebben genomen gaan veel over de oorlog. In deze films laten ze zien welke slechte dingen de nazi's allemaal hebben gedaan. En hoe goed het Amerikaanse leger de Duisters heeft verslagen. Het omgekeerde dus van wat de nazi's deden.

Donald Duck

Ook Walt Disney heeft een film gemaakt tijdens de oorlog met Donald Duck in de hoofdrol. In de film zie je dat Donald Duck een nachtmerrie heeft over nazi-Duitsland.

Met de film wil Walt Disney laten zien dat de nazi's slecht waren. Met veel grapjes maken ze de nazi's belachelijk. De film wordt door veel mensen goed gevonden, want hij wint een Oscar, een belangrijke filmprijs.

Hieronder zie je de film van Walt Disney uit 1943 met de titel Der Fuehrer's Face.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Naar overzicht