Inwoners van Curaçao sturen noodhulp naar Nederland

Een groot vrachtschip met daarin honderden pakketten is op 25 juli 1945 aangekomen in ons land. De boot is twee maanden geleden vertrokken vanuit Curaçao.

In de pakketten zitten hulpmiddelen, zoals voedsel en kleding. De inwoners van Curaçao hebben de afgelopen tijd allerlei spullen verzameld voor familieleden en vrienden in Nederland.

Nieuw postkantoor

In de haven van hoofdstad Willemstad was een nieuw tijdelijk postkantoor ingericht. Elke dag kwamen honderden mensen pakketten afgeven voor Nederland. Mensen stonden in een lange rij, en bijna iedereen op straat liep met een pakje in zijn hand.

Op Curaçao was geen oorlog, maar er was tijdens de oorlog ook geen mogelijkheid om post naar Nederland te sturen. De inwoners van Curaçao zijn blij dat ze nu weer eindelijk spullen konden opsturen. Want ze weten dat mensen in Nederland het goed kunnen gebruiken.

Leeuwarden

Een van de pakketten is aangekomen bij een man in Leeuwarden. Er zat voedsel in, kleding en zeep.

“De pakjes zien er nog goed uit en ik ben er erg blij mee. ”

Een ontvanger van een pakket

Door de oorlog is er veel schade in ons land en mensen hebben weinig spullen. Daarom kunnen ze de noodpakketten goed gebruiken.

Het enige probleem is dat het lastig is om alle pakketten bij de juiste personen te bezorgen. Veel wegen zijn kapot en de postbodes werken ook nog niet allemaal. Op Curaçao zijn ze in ieder geval weer verder gegaan met inzamelen van meer hulpmiddelen. Die gaan mee met de volgende boot die richting Nederland vaart.

Naar overzicht