Prinsesjes komen terug naar Nederland

De drie prinsesjes zijn eindelijk weer in Nederland. Met twee vliegtuigen kwamen ze aan op een vliegveld in Gelderland.

De kinderen zijn de laatste leden van de koninklijke familie die nog in het buitenland waren. Nu is de hele familie weer compleet.

Pop

De prinsessen Beatrix, Margriet en Irene kwamen met een pop in de armen vrolijk het vliegtuig uit. Op de grond stonden hun ouders Juliana en Bernhard te wachten. Beelden van de aankomst zie je hieronder:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de hele koninklijke familie het land uit gevlucht omdat het in Nederland te onveilig voor ze was. Koningin Wilhelmina ging naar Londen en de prinsesjes gingen met hun moeder mee naar Canada.

Hun moeder Juliana zorgde er wel voor dat ze Nederland niet vergaten, vertelt ze:

“Als er op school een vlag getekend moest worden, was dat altijd de Nederlandse vlag. En thuis spraken wij altijd Hollands. ”

Juliana vertelt over de prinsesjes

Een paar maanden eerder kwam koningin Wilhelmina al naar Nederland. Nu is het ook echt veilig genoeg voor de kleine prinsesjes. Ze zullen gaan wonen in Paleis Soestdijk. Tijdens de oorlog hebben daar Duitse legerbazen gewoond, maar nu die weg zijn heeft de koninklijke familie het weer helemaal voor zichzelf.

Bekijk ook

Naar overzicht