JINT Brave

Fans B-Brave misbruikt via webcam

'Als jij je uitkleedt voor je webcam, krijg je kaartjes voor een concert van B-Brave.' Een man die dat soort chats deed met meisjes, is opgepakt door de politie.

Foto’s

De 34-jarige man deed alsof hij bij de boyband B-Brave hoorde, maar dat was helemaal niet zo. Toch geloofden veel meisjes de man. Ze moesten voor de webcam hun kleren uit doen. De man maakte daar dan foto’s van. Hij heeft de kinderen niet ontmoet of aangeraakt.

De politie heeft duizenden naaktfoto’s van meisjes gevonden op de computer van de man. Het gaat vooral om meisjes tussen 12 en 15 jaar.

Wat de man heeft gedaan is streng verboden. Een rechter gaat beslissen welke straf hij krijgt.

B-Brave

De jongens van B-Brave zijn erg geschrokken van het nieuws. En ze zijn boos op de man. Ze hebben een videoboodschap gemaakt:

Videoboodschap B-Brave

Volgens deskundigen gebeurt het vaker dat kinderen voor de webcam worden uitgelokt om seksuele dingen te doen. Deskundigen zeggen dat je er meteen over praten als je iets niet vertrouwt; met je ouders, met een leraar of met de politie. Veel kinderen doen dat niet of pas laat, omdat ze zich schamen. Maar, zeggen deskundigen, het is belangrijk dat je er toch over praat.

Reageer op het nieuws over de fans van B-Brave die misbruikt zijn via de webcam.

Deze stelling is gesloten