Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Colombia stemt tegen vredesakkoord

Een vredesakkoord in Colombia gaat voorlopig niet door. Bewoners in het Zuid-Amerikaanse land hebben tegen de nieuwe afspraken gestemd. 

Burgeroorlog

In Colombia wordt al meer dan vijftig jaar gevochten, door soldaten van de Colombiaanse regering en rebellen van de FARC-beweging. De FARC-rebellen wilden de verschillen tussen arme en rijke mensen kleiner maken. Dat klinkt mooi, maar de rebellen gebruikten veel geweld. Ook handelden ze in drugs, om geld te verdienen. Meer dan 200.000 mensen zijn bij de oorlog om het leven gekomen.

Vrede

De afgelopen jaren is het steeds rustiger geworden in Colombia. Zowel de Colombiaanse regering als de FARC-rebellen wilden vrede. Vier jaar lang hebben ze gepraat en een paar weken geleden waren ze er eindelijk uit; er lag een vredesakkoord. Politici waren heel blij en iedereen verwachtte dat ook de bevolking voor het vredesakkoord zou zijn. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn.