Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dirk (10) finalist belangrijke fotowedstrijd

Dirk van 10 uit Utrecht heeft de finale gehaald van één van de belangrijkste natuurfotowedstrijden ter wereld. Met een foto van een vogel bij het strand haalde hij de top-10 in de categorie 10 jaar en jonger.

Museum

Zijn foto staat inmiddels in een groot boek en hangt in een museum in Londen. Dat museum organiseert ieder jaar de fotowedstrijd  Wildlife Photographer of the Year, voor de mooiste natuurfoto ter wereld. Dit jaar waren er 50.000 inzendingen. 

Zeeland

Dirk begon al met fotograferen toen hij 7 jaar was en inmiddels maakt hij er heel veel. De foto van de vogel maakt hij tijdens een bezoek aan Zeeland. 

Nederlanders

Dirk is niet de enige Nederlandse finalist van de fotowedstrijd. Twee andere Nederlanders haalden in andere categorieën ook de finale. Een foto van een orang-oetan in een boom van een fotograaf uit de Verenigde Staten, is gekozen tot de beste foto van 2016 

681
Waar maak jij het liefst foto’s van?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken