Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wat moet je doen bij een aardbeving?

Als er een aardbeving is kun je maar beter je handen boven je hoofd houden of onder een tafel kruipen. Dat leren kinderen in de provincie Groningen vandaag tijdens speciale lessen over aardbevingen. 

Lespakket 

Zo'n les verwacht je misschien in landen als Italië of Japan, waar regelmatig hevige aardbevingen zijn. Maar ook in de provincie Groningen trilt de grond vaak en dan kan je maar beter goed voorbereid zijn. Daarom is er voor het eerst een speciaal lespakket gemaakt. 

Kinderen leren niet alleen wat ze moeten doen, maar ook wat een aardbeving precies is en hoe de bevingen ontstaan. Het nieuwe lespakket bestaat in totaal uit 27 lessen. 

Gas 

De aardbevingen in Groningen ontstaan omdat er in het gebied veel naar gas wordt geboord. Dat gas wordt via leidingen naar boven gehaald. Op de plek waar het gas heeft gezeten, zakt de grond in en daardoor kan de bodem plotseling gaan trillen. 

Ook de komende jaren worden er in de provincie nog veel aardbevingen verwacht.

878
Zou jij les over aardbevingen willen?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken