Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Verdriet om jongen die zelfmoord pleegde

Een heftig bericht uit Heerlen. Daar heeft een jongen van 15 jaar zelfmoord gepleegd. Volgens zijn familie werd Tharuksan heel erg gepest. Wat er precies gebeurd is, wordt nu onderzocht. 

Deskundigen zeggen dat pesten nooit de enige reden is voor iemand om zelfmoord te plegen. Het gebeurt bijna nooit dat kinderen zoiets doen en meestal hebben ze meer problemen.

Het is altijd een optelsom van problemen. Vaak is er langere tijd iets aan de hand waardoor iemand zich niet fijn voelt en pesten kan dan ook één van de problemen zijn.

Deskundige Judith

De jongen probeerde een paar weken geleden ook een einde aan zijn leven te maken. De politie, zijn school en de gemeente werden toen ingeschakeld, maar dat heeft niet geholpen. Vlak voor zijn dood schreef hij een afscheidsbrief.

Mijn droom was om te vloggen op YouTube en om te zingen. Om een goed leven te hebben met mijn familie. Maar ik kan het niet.

Tharuksan

Op de school van de jongen zijn kinderen verschrikkelijk geschrokken. Er is een gedenkplaats gemaakt en leerlingen konden iets schrijven. Ook hangt de vlag er halfstok.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen via 0900 0113 en 113online.nl. Daar werken mensen die verstand hebben van dit soort problemen. Je kunt ook bellen met de Kindertelefoon via 0800 0432 of chatten op kindertelefoon.nl.

734
Wil jij reageren op het nieuws over Tharukshan?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken