Freek Vonk blijft in ziekenhuis na haaienbeet

Freek Vonk blijft voorlopig nog in het ziekenhuis in de Amerikaanse stad Miami. Hij werd vorige week in zijn arm gebeten door een haai en moest meteen worden geopereerd.

Op social media laat hij weten dat alle wonden zijn gehecht en dat het heel goed met hem gaat. "Onvoorstelbaar hoe mooi dit is gelukt", schrijft hij.

freekvonk
Jackson Memorial Hospital
Update from Miami! De grote open wond op mijn bovenarm was te heftig om te laten zien op social media, maar de hechtingen daarentegen zien er wél schitterend uit! Onvoorstelbaar hoe mooi dit gelukt is, zeker gezien het feit dat mijn bovenarm aan stukken lag en ik zelfs mijn spieren zag zitten! In mijn biceps zitten ook een paar scheuren maar die zouden moeten kunnen helen in de komende tijd. Ook het hechten van de grote diepe gaten aan de onderkant van mijn arm is goed gelukt. Kortom: fantastisch werk van de chirurg Dr. Lieberman en zijn team! Respect! Ik heb nog steeds geen gevoel in de huid van mijn onderarm. Deze zenuwen zijn dus helaas wel zwaar beschadigd. Maar zenuwen kunnen regenereren, dus dit gevoel zou terug kunnen komen in een paar weken of maanden. Garanties zijn er echter niet. Er is nog wel steeds een behoorlijke kans op een infectie, daarom blijf ik voorlopig nog onder toezicht van het ziekenhuis in Miami. Ik hoop jullie echter allemaal binnenkort weer met mijn rechterarm een grote 'HAAI FIVE' te kunnen geven! 😉😆 Oh ja, bedankt voor alle steun en leuke berichtjes die ik heb gekregen ❤️ Sorry dat ik ze niet allemaal persoonlijk heb kunnen beantwoorden!! En don't forget: #SharksRule 😍 Laterrr! Freek

Vonk heeft geen gevoel in de huid van zijn onderarm. Dat komt omdat de zenuwen daar zijn beschadigd. Misschien komt het gevoel nog terug, maar dat is niet zeker. Ook is er nog kans op een infectie. Daarom blijft Vonk voorlopig nog in het ziekenhuis.

Tv-programma

Het ongeluk met de haai gebeurde tijdens opnames voor een nieuw tv-programma. Na de beet moest Vonk snel met een helikopter naar het ziekenhuis worden gevlogen. De operatie duurde drie uur en hij kreeg meer dan honderd hechtingen.

Bekijk ook