De grote Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending!

Hier is die dan: de grote Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending! In onze studio spelen Alexander Pechtold (D66 ), Sybrand Buma (CDA), Lodewijk Asscher (PvdA), Mark Rutte (VVD) Geert Wilders (PVV) en Emile Roemer (SP) spelletjes en vertellen ze wat zij belangrijk vinden voor Nederland.

Boven dit bericht kun je de hele uitzending terugkijken. Kijk je liever kortere filmpjes, dan zie je hieronder de verschillende spellen en vragen van kinderen.

30 Seconds

We beginnen de Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending met een spelletje 30 Seconds. Kunnen de lijsttrekkers in 30 seconden uitleggen waar hun partij voor staat?:

Wat zou Geert Wilders doen als hij zonder beveiliging over straat kan? Wat vindt Lodewijk Asscher van Donald Trump? En hoeveel geld verdient Alexander Pechtold eigenlijk? De lijsttrekkers beantwoorden vragen van kinderen:

Wat weten de lijsttrekkers van Snapchat, Broederliefde en de dab? En kennen ze Pen Pineapple Apple Pen? We spelen een quiz:

Moeten politici altijd het goede voorbeeld geven? En hebben de lijsttrekkers wel eens spijt van dingen die ze zeggen. We praten over de spelregels in de politiek:

Meestal staan de lijsttrekkers tegenover elkaar en vaak zeggen ze onaardige dingen. Nu doen we het even heel anders. Ze moeten elkaar complimenten geven:

Wat vinden de lijsttrekkers van belangrijke dingen als de zorg, vluchtelingen en het klimaat. Ze vertellen het tijdens een potje kwartetten:

En om af te sluiten spelen we een speciale versie van ezeltje-prik. Wie komt het dichtst bij de werkkamer van de premier met torentje-prik?: 

452
Wie vond jij de beste tijdens de Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending?
Alexander Pechtold (D66)13.4%
Sybrand Buma (CDA)29.5%
Lodewijk Asscher (PvdA)5%
Mark Rutte (VVD)38.9%
Geert Wilders (PVV)8.8%
Emile Roemer (SP)4.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken