Veel kinderen zien bloot en seks op internet

Veel kinderen zien bloot en seks op internet

Veel kinderen zien op internet wel eens plaatjes of beelden van blote mensen of van mensen die seks hebben. Deskundigen vinden dat kinderen daar ook les over moeten krijgen.

Onderzoek

Uit onderzoek van het Jeugdjournaal blijkt dat 7 van de 10 kinderen wel eens plaatjes of filmpjes van blote mensen zien. En 1 op de 3 ziet wel eens beelden van seks. Ze zien dat op hun tablet, telefoon of computer. Dat gebeurt meestal thuis, maar soms ook bij een vriendje thuis of op school.

Veel kinderen zien het als ze eigenlijk naar iets anders zoeken (39 procent), maar het wordt ook vaak doorgestuurd via een vriendje of vriendinnetje (31 procent). Sommige kinderen (17 procent) zoeken er zelf naar.

Praten

De meeste kinderen praten thuis over wat ze zien, maar een kwart doet dat niet. Ook wordt er op bijna de helft van de scholen niet over gepraat. Deskundigen vinden dat dit snel moet veranderen. Op de middelbare school hebben kinderen vaker met dit soort dingen te maken en daar moeten ze op worden voorbereid.

Vandaag begint de week van de lentekriebels. Tijdens deze week wordt op veel scholen over liefde, relaties en seks gepraat.