Stress van snapstreaks op Snapchat?

Snapchat is hartstikke populair bij veel kinderen, maar niet iedereen wordt er vrolijk van. Volgens een hulporganisatie voor kinderen in Engeland kunnen kinderen gestrest raken door snapstreaks.

Spelletje

Voor de mensen die niet weten wat een snapstreak is: het is een soort van spelletje binnen Snapchat. Als je een vriend drie dagen achter elkaar snapt, en hij of zij reageert binnen 24 uur, dan heb je een streak. Sommige vrienden houden het superlang vol. Maar als je het één dag vergeet, verdwijnt de streak na een tijdje.

Sommige mensen doen het wel 600 dagen. Als iemand het dan vergeet, kan je heel boos worden. Dan zijn al die dagen voor niets.
Meisje in het Engelse Jeugdjournaal

Volgens de Engelse organisatie raken sommige kinderen gestrest als het niet lukt om hun streak af te maken. En als de streak afloopt ontstaan er soms ruzies. Volgens hen moeten kinderen onthouden dat zo'n vriendschap op Snapchat niet hetzelfde is als de vriendschap in het echte leven.

In Nederland lijkt het ook een bekend probleem onder jongeren. Bij een bericht van NOS Kort over dit onderwerp staan duizenden reacties:

Doe jij aan snapstreaks op Snapchat?

Deze stelling is gesloten