Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zes jaar na de kernramp van Fukushima

Het was één van de grootste natuurrampen ooit in Japan; de aardbeving en tsunami in 2011. Meer dan 15.000 mensen kwamen om het leven en veel huizen werden verwoest. Ook een kerncentrale in de buurt van de stad Fukushima raakte zwaar beschadigd. De Belgische fotografe Sanne de Wilde nam een kijkje in het bijzondere gebied.

Kernramp

Daardoor kwamen veel gevaarlijke stoffen vrij: radioactief materiaal. Een gebied zo groot als Nederland werd in één klap onbewoonbaar. De lucht en het zeewater raakte zwaar vervuild en veel vissen in zee werden ziek.

Schoongemaakt

De afgelopen jaren is het gebied schoongemaakt. De Japanse regering zegt dat veel dorpen weer bewoonbaar zijn. Steeds meer gezinnen kunnen dus weer terug naar het gebied, maar niet iedereen durft.

Uit de kerncentrale lekken nog altijd veel radioactieve stoffen. Het gaat zeker nog tientallen jaren duren voordat het hele gebied bij Fukushima weer helemaal schoon is.