Alles over Malou

Over jezelf

Naam: Malou Petter
Verjaardag: 2 juli

Waar ben je geboren?
Ik ben geboren in Woubrugge, een klein dorp vlakbij Alphen aan den Rijn.

Heb je broers/zussen?
Ik heb een zusje en een broertje. Yara en Ivar heten ze en ze zijn heel leuk!

Wat zijn je hobby's?
Mijn grootste hobby is reizen. En dan het liefst ver weg, naar Azië of Zuid-Amerika bijvoorbeeld. Backpack op en gaan! Bij het idee krijg ik alweer zin om te vertrekken. Heerlijk dat de wereld daar zo anders is.

Wat wilde je worden toen je 12 jaar was?
Ik wist het volgens mij nog niet zo goed. Ik was gek op sporten. Maar ook veel met schrijven bezig. In ieder geval niets in het ziekenhuis, dat vond ik eng (en nog steeds een beetje).

Het Jeugdjournaal

Hoe ben je bij het Jeugdjournaal gekomen?
Tijdens mijn studie journalistiek heb ik drie maanden stage gelopen bij het Jeugdjournaal. Het was zo leuk dat ik daarna ben gebleven. Ik heb als redacteur al veel mooie verhalen kunnen maken.

Hoe volg jij zelf het nieuws?
Vooral via mijn telefoon. Ik check verschillende sites en kijk op social media. Ook kijk ik vaak nieuwsprogramma's terug. Als ik onderweg ben luister ik naar de radio.

Wat is het mooiste verhaal om te maken?
De verhalen over kinderen met een verhaal. Ik vind dat zo stoer, als kinderen eerlijk en open zijn. Ik denk direct aan mijn reportage in het Jaaroverzicht 2015. De broers Mohammad en Muheiddin waren net gevlucht uit Syrië en vertelden stap voor stap hoe dat was gegaan. Ik was echt onder de indruk. Net als toen ik in Brazilië was, voor het WK voetbal. Ik sprak met kinderen in sloppenwijken. Ondanks alles waren ze vrolijk en positief. Zo bijzonder!

Wat is je grootste blunder?
Ik ben ontzettend slecht in namen. Ik vergeet een naam snel en haal mensen door elkaar. Dat gebeurde ook in een interview met Nick en Simon. Ik wist niet wie wie was. Best gênant, maar zij konden er gelukkig wel om lachen! Haha.

Heb je een tip voor kinderen die ook verslaggever willen worden?
Wees lekker enthousiast. En oefen met interviewen. Probeer open vragen te stellen en goed te luisteren. Als mensen bij jou op hun gemak zijn, vertellen ze vaak makkelijker hun verhaal.

Favorieten

Wat is je favoriete site/app?
Instagram! Ik ben stiekem een beetje verslaafd. Ik kan uren door reisfoto's scrollen. Dan denk ik daarna: wat heb ik nou gedaan? Zelf post ik ook vaak reisfoto's.

Wat is je lievelingseten?
Pasta. In Utrecht (waar ik woon) is een heerlijk pastarestaurant. Mijn vriend wordt er gek van dat ik daar altijd wil eten. (Oeps )

Wat is je lievelingskleur?
Donkerblauw.

Wat is je lievelingsdier?
Olifanten of walvissen. Ik heb ze allebei al een keer in het echt gezien. Echt te gek!

Wat is je favoriete muziek?
Ik hou van veel soorten muziek. Mijn lievelingsband is Alt-J of London Grammer.

Waar moet je om lachen?
Om heel veel dingen. Lachen is leuk! (En gezond, toch?)