Aanslag bij concert van Ariana Grande

Aanslag bij concert van Ariana Grande

Heftig nieuws uit de Engelse stad Manchester. Daar zijn bij een explosie zeker 22 mensen om het leven gekomen, ook kinderen. 59 mensen raakten gewond en veel van hen liggen in het ziekenhuis.

Volgens de politie gaat het om een terroristische aanslag.

Ariana Grande

Het gebeurde tijdens een concert van Ariana Grande. De explosie was niet in de concertzaal, maar wel in de buurt. Op het moment van de ontploffing was het concert nog niet helemaal afgelopen, maar er waren al wel mensen aan het vertrekken. Veel ouders en kinderen raakten elkaar kwijt in de chaos.

Ariana Grande laat weten dat ze gebroken is en dat ze er geen woorden voor heeft.

Na de explosie kwamen er direct veel ambulances naar de concertzaal. De slachtoffers zijn naar zes verschillende ziekenhuizen gebracht. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Opgevangen

Op verschillende plekken in Manchester zijn kinderen opgevangen. Ze proberen in contact te komen met hun ouders. Tegelijkertijd laten sommige ouders berichten achter op sociale media, omdat ze nog op zoek zijn naar hun kinderen.

Theresa May, de premier van Groot-Brittannië, heeft geschrokken gereageerd op het nieuws: "Al onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families."

Wil jij reageren op het nieuws over de aanslag in Manchester?

Deze stelling is gesloten