Hoe verdienen Dylan Haegens en Kwebbelkop geld?

Hoe verdienen Dylan Haegens en Kwebbelkop geld?

De populaire filmpjes van YouTubers als Dylan Haegens, Beautynezz en Kwebbelkop zijn allemaal gratis te bekijken. Maar hoe verdienen YouTubers dan geld? Ivo en Roel van YouTube-kanaal NOS Mashup zoeken het uit.

De YouTubers krijgen onder meer geld van YouTube zelf. Dat komt binnen via de advertenties die je wel eens voor video's ziet. In het eerste filmpje zie je er meer over:

Dit verdienen YouTubers met VIEWS | De waarheid over YOUTUBE MONEY 1/4

Het meeste geld verdienen de YouTubers door zelf reclame te maken in de filmpjes op hun kanaal. Bijvoorbeeld voor games, make-up en snoep. Iemand als Kwebbelkop krijgt voor zo'n video soms wel 50.000 euro!:

Dit verdienen YouTubers met RECLAMEDEALS | De waarheid over YOUTUBE MONEY 2/4

Veel YouTubers verdienen wat extra door T-shirts, petjes en schoolagenda's te verkopen. Dylan Haegens heeft zelfs een eigen vrachtwagen en een magazijn vol met spullen:

Dit verdienen YouTubers met MERCHANDISE | De waarheid over YOUTUBE MONEY 3/4

Met al die views, reclames en petjes verdienen de grote YouTubers als Kwebbelkop, Enzo Knol en Dylan Haegens behoorlijk veel geld. Maar hoe is het voor een gemiddelde grote YouTuber met zo'n 100.000 abonnees? In het laatste filmpje van de serie proberen Ivo en Roel het uit te rekenen:

Dit verdienen YouTubers: CONCLUSIE | De waarheid over YOUTUBE MONEY 4/4

Wil jij een bekende YouTuber worden?

15.042 stemmen

Deze stelling is gesloten

52% 7.904 stemmen

47% 7.138 stemmen