Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hoe verdienen Dylan Haegens en Kwebbelkop geld?

De populaire filmpjes van YouTubers als Dylan Haegens, Beautynezz en Kwebbelkop zijn allemaal gratis te bekijken. Maar hoe verdienen YouTubers dan geld? Ivo en Roel van YouTube-kanaal NOS Mashup zoeken het uit.

De YouTubers krijgen onder meer geld van YouTube zelf. Dat komt binnen via de advertenties die je wel eens voor video's ziet. In het eerste filmpje zie je er meer over:

Geld verdienen met views

Het meeste geld verdienen de YouTubers door zelf reclame te maken in de filmpjes op hun kanaal. Bijvoorbeeld voor games, make-up en snoep. Iemand als Kwebbelkop krijgt voor zo'n video soms wel 50.000 euro!:

Geld verdienen met reclames?

Veel YouTubers verdienen wat extra door T-shirts, petjes en schoolagenda's te verkopen. Dylan Haegens heeft zelfs een eigen vrachtwagen en een magazijn vol met spullen:

Geld verdienen met merchandise

Met al die views, reclames en petjes verdienen de grote YouTubers als Kwebbelkop, Enzo Knol en Dylan Haegens behoorlijk veel geld. Maar hoe is het voor een gemiddelde grote YouTuber met zo'n 100.000 abonnees? In het laatste filmpje van de serie proberen Ivo en Roel het uit te rekenen:

De grote rekensom
452
Wil jij een bekende YouTuber worden?
Ja52.5%
Nee47.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken