Aanslag met auto in de Verenigde Staten

In de Amerikaanse stad Charlottesville is een aanslag gepleegd op demonstrerende mensen. De dader reed met een auto op hen in. Een persoon kwam daarbij om het leven en zeker negentien mensen raakten gewond.

Onrustig

Het is al dagen onrustig in Charlottesville . Er zou een standbeeld worden weggehaald en daar was een grote groep mensen het niet mee eens. Er braken daarom rellen uit tussen voor-en tegenstanders.

Slaven

Het standbeeld is van een man die vond dat mensen met een donkere huidkleur minder zijn dan blanke mensen. Hij leefde in de tijd dat gekleurde mensen in de Verenigde Staten als slaven werden gehouden. Toen mensen de slavernij wilden afschaffen, was hij daar tegen. Hij vond dat ze slaven moesten blijven.

Standbeeld

Veel mensen vinden het niet kunnen dat er een standbeeld staat van iemand die zulke racistische ideeën had. Daarom zou het beeld worden weggehaald.

Maar daar is een groep racisten het niet mee eens. Zij vinden dat zij beter zijn dan mensen met een donkere huidskleur. Ze willen het standbeeld daarom houden.

Aanslag

De honderden mensen die gisteren werden aangereden, willen het standbeeld weg hebben. Waarschijnlijk hoort de dader bij de groep racisten.

Na de aanslag vluchtte hij weg, maar de politie heeft deze terrorist inmiddels opgepakt.