Dramatische laatste WK-wedstrijd voor Usain Bolt

De wereldberoemde Jamaicaanse sprinter Usain Bolt was lange tijd de snelste man op aarde. Gisteravond liep hij zijn allerlaatste wedstrijd ooit, maar dat ging helemaal mis. Bolt kreeg een blessure en kon de race niet eens uitlopen.

Estafette

Bolt deed met zijn land Jamaica mee aan de 4 x 100 meter estafette. Het had een feestje moeten worden omdat het de laatste atletiekwedstrijd ooit voor de sporter zou zijn. Maar 50 meter voor de finish kreeg Bolt een blessure aan zijn been. Daardoor kon hij niet meer verder rennen.

Usain Bolt liep de afgelopen jaren het ene na het andere wereldrecord. Hij won veel gouden plakken op WK's en hij werd acht keer Olympische kampioen.

Laatste WK

Ook van Bolt's allerlaatste WK hadden mensen hoge verwachtingen. Maar vorige week werd hij al keihard verslagen en eindigde als derde op de 100 meter sprint. En ook de allerlaatste wedstrijd van zijn laatste WK is dus flink misgegaan.

Beste ooit

Toch zeggen sportdeskundigen dat veel atleten Bolt zullen blijven bewonderen. Ondanks het verlies op zijn laatste WK, blijven veel mensen hem zien als één van de beste atleten ooit.