Wie wint de bokswedstrijd van de eeuw?

Het wordt hét gevecht van de eeuw genoemd. De bokswedstrijd tussen bokser Floyd Mayweather en MMA'er Conor McGregor. Zaterdagavond staan ze in Amerika in de ring.

Bijzonder

Deze wedstrijd is bijzonder omdat het de eerste keer is dat vechters van twee verschillende vechtsporten tegen elkaar strijden. Dat kan, omdat Mixed Martial Arts (MMA) is ontstaan uit verschillende vechtsporten zoals judo, taekwondo én boksen. Bij het gevecht vanavond gelden de regels van het boksen.

Mayweather

Veel mensen denken daarom dat de Amerikaanse bokser Mayweather gaat winnen. Hij heeft namelijk nog nooit een wedstrijd verloren. Hij is wel al twee jaar met pensioen.

McGregor

Conor McGregor heeft nog nooit een wedstrijd gebokst, maar hij is wél de enige MMA'er die wereldkampioen is in twee gewichtsklassen tegelijkertijd. Ook is hij ietsje zwaarder dan Mayweather. Dat kan een voordeel zijn.

Prijzengeld

De mannen krijgen allebei 100 miljoen dollar voor het gevecht. De winnaar krijgt ook nog de berg geld die mensen betalen om te wedstrijd te zien, via internet of in het echt.

Wie gaat winnen? Onze collega's van Mashup zetten nog wat feitjes op een rijtje:

MCGREGOR VS MAYWEATHER: HET BOKSGEVECHT VAN DE EEUW

Vechtsport is leuk om naar te kijken

8.642 stemmen

Deze stelling is gesloten

41% 3.574 stemmen

58% 5.068 stemmen