Tennisser Nadal wint (weer!) groot toernooi

Rafael Nadal heeft een grote tenniswedstrijd gewonnen. Het toernooi heet de US Open en werd gespeeld in New York. Het is de derde keer dat hij deze wedstrijd wint.

'Koning van het veld'

Rafael Nadal komt uit Spanje en begon met tennissen toen hij 4 jaar was. Volgens deskundigen is hij de beste tennisser van de wereld. Daarom wordt hij ook wel 'Koning van het Gravel' genoemd. Dat betekent koning van de tennisbaan.

Zestiende prijs

De US Open is een grandslamtoernooi. Dat is een belangrijke tenniswedstrijd. Er doen tennissers uit de hele wereld aan mee. Er zijn per jaar vier keer van die grote toernooien. Rafael Nadal heeft al zestien keer zo'n grandslamtoernooi gewonnen.

Kevin Anderson
@KAndersonATP
It's been an incredible 2 weeks. This is a memory I will never forget & I look forward to making more! Thanks @usopen... see you next year 👍
04:15 - 11 Sep 2017

Rafael Nadal speelde tegen Kevin Anderson. Hij komt uit Zuid-Afrika. Op Twitter feliciteert hij Nadal en schrijft hij dat het twee ongelofelijke weken waren. "Ik zal het nooit vergeten en kijk er naar uit om nog meer belangrijke wedstrijden te spelen. Tot volgend jaar!"

In dit filmpje zie je een overzicht van de wedstrijd:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.