Game-ontwikkelaar boos op PewDiePie

Game-ontwikkelaar boos op PewDiePie

De populaire YouTuber PewDiePie zit weer in de problemen. Een maker van videogames eist dat hij een video offline haalt. De game-ontwikkelaar is boos, omdat PewDiePie gisteren een racistische opmerking maakte tijdens het spelen van een game.

Racistisch

In de video wordt PewDiePie boos tijdens het livestreamen van een schietspelletje. Hij zegt vervolgens: "Wat een fucking nigger". Even later zegt PewDiePie dat hij even was vergeten dat hij aan het livestreamen was, waarna hij in de lach schiet.

PewDiePie saying the N word

Het woord 'nigger' is een heftig scheldwoord dat gebruikt wordt om mensen met een donkere huidskleur te discrimineren. Dat mag niet, omdat discriminatie verboden is. Rappers hoor je het misschien soms wel zeggen, als ze stoer doen onder elkaar. Maar er zomaar mee schelden is racistisch.

Boze reactie

Veel mensen zijn boos op PewDiePie, ook de game-ontwikkelaar Sean Vanaman. Op Twitter schreef hij dat hij PewDiePie zou dwingen om de video waarin hij zijn game speelt offline haalt. Dat is inmiddels gebeurd. Ook toekomstige games van de ontwikkelaar mag PewDiePie niet meer uitzenden.

Niet goedkeuren

Vanaman hoopt dat andere game-ontwikkelaars hetzelfde zullen doen. Om te laten zien dat ze de opmerking van PewDiePie niet goedgekeuren en dat zoiets gevolgen heeft. PewDiePie is namelijk de populairste YouTuber van de wereld en heeft daarom een voorbeeldfunctie.

Niet de eerste keer

Begin dit jaar was PewDiePie al in het nieuws, omdat hij discriminerende grappen maakte over joden. Disney besloot om niet meer met hem samen te werken. En YouTube wilde geen reclame meer voor hem maken. PewDiePie verdiende veel geld met zijn samenwerking met Disney en YouTube.