PewDiePie zegt sorry voor racistische opmerking

De populaire YouTuber PewDiePie heeft in een nieuwe video zijn excuses aangeboden. Hij zegt dat hij niet had moeten schelden met het woord 'nigger'. De nieuwe video is al meer dan 5 miljoen keer bekeken.

Ik zei het meest verschrikkelijke woord dat ik kan bedenken. Het floepte er per ongeluk uit.

YouTuber PewDiePie

Het is niet de eerste keer dat de YouTuber mensen beledigt in een video. In februari maakte hij grappen over joden. Daardoor wilde Disney niet meer met hem samenwerken.

Verbeteren

In de nieuwe video zegt PewDiePie dat hij teleurgesteld is in zichzelf. "Het lijkt misschien alsof ik niets heb geleerd van alle problemen. Dat is niet zo. Ik wil mezelf echt verbeteren. Niet alleen voor mijzelf, maar voor iedereen die naar mijn video's kijkt."

Racistische opmerking

Het schelden gebeurde bij het spelen van een schietspel. PewDiePie werd boos tijdens het livestreamen. Hij zei toen: "Wat een fucking nigger." Het woord 'nigger' is een racistisch scheldwoord. Dat woord wordt gebruikt om mensen met een donkere huidskleur te discrimineren.

Hieronder zie je de reportage van het Jeugdjournaal over het schelden van PewDiePie.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook