Hutten bouwen

Boswachter geeft kinderen tips voor hun boomhut

Hoe moet je een goede boomhut bouwen? Boswachter Floris uit Breda weet daar alles van. Vorige week ontdekte hij een hut in het bos en gaf hij de hutbouwers op papier een paar tips.

Eigenlijk moest hij de hut afbreken, omdat zo'n hut gevaarlijk kan zijn. Maar in plaats daarvan liet hij een boodschap achter:

Het briefje van boswachter Floris

De regels

In het briefje zegt hij dat de hut mag blijven, als de kinderen de schommels en het trapje maar weghalen en met natuurlijke materialen bouwen. De schommels moeten weg, omdat bijvoorbeeld herten erin verstrikt raken. De ladder mag niet blijven staan omdat het gevaarlijk is. Iemand kan er bijvoorbeeld van af vallen.

Complimentjes

Op social media kreeg de boswachter veel complimentjes. Mensen vinden het leuk dat de boswachter de hutbouwers aanmoedigt. De boswachter vindt dat logisch.

Je kon duidelijk zien dat het door kinderen was gemaakt. Zoiets moet je dan niet afbreken, ik vind het mooi dat kinderen zoiets doen.
Boswachter Floris

Om te zorgen dat de natuur niet beschadigd, hebben boswachters het liefst dat hutten gebouwd worden, in speelbossen. Die zijn daar speciaal voor gemaakt.